Zaalhuur

Ongeveer 25 tot 30 zitplaatsen, standaard 6 tafeltjes. Zonder stoelen tot 60 personen mogelijk.


Grotere tafel voor privé-ontmoetingen, diner, vergaderingen, workshops, knutsel en hobby.


Modulair ingericht: (algemene leden-) vergadering, verjaardagsfeesten, afstuderen, kunstvertoningen, bedrijfsuitjes.


Beamer en microfoon beschikbaar: pubquiz, filmvertoning, kroegcollege, presentaties.


Alle foto’s gemaakt door © Markus Thomanek.

 

Hoi! Leuk dat je overweegt om het bovenzaaltje te gebruiken bij  Literair Café De Graanrepubliek. 😄👋


TLDR: Eigen zaaltje (25m2), af te sluiten met deur: beamer, microfoon, grote tafel, wifi, tot 30 zitplekken, tot 60 personen zonder stoelen. Flexibel en modulair in te richten. Diner, (algemene leden-) vergadering, pubquiz, kroegcollege, verjaardag en afstuderen, knutseldagen, kunstvertoningen, bedrijfsuitjes, filmavonden. Zeer persoonlijk en doorgaans zonder kosten. Kleine groepen ook welkom, vriendelijk naar studenten. Queer-vriendelijk. Korting mogelijk. Bring Your Own Food.

Bekijk onze agenda voor beschikbare dagen.

Meer weten? Blijf lezen.

Of stuur direct een mailtje!


Wie? (25-30 zitplaatsen; tot 60 personen zonder stoelen; kleine groepen welkom)

– Ook kleine groepen zijn van harte welkom om langs te komen. Een uitkomst als u iets kleinschaligs wilt organiseren. Het maakt niet uit of u met 10 of met 30 personen langs komt, het voelt in de zaal bruisend en gezellig, doch altijd persoonlijk. 

– Wilt u graag dat iedereen comfortabel kan zitten? Dan raden we aan om een maximum aan te houden van 25 tot 30 personen. Als de zitgelegenheid van secundair belang is, dan is er meer mogelijk. We hebben met veel plezier evenementen gehad met 50 tot 60 personen. Ook al zal niet iedereen tegelijkertijd in de ruimte kunnen zitten, het werkt alsnog omdat sommige gasten later aankomen, eerder naar huis gaan, buiten een rookpauze genieten, of hun plek vinden in de benedenzaal of op het terras. 

Als u beperkte mobiliteit ervaart, wees er dan a.u.b. op bedacht dat de toiletten en de bovenzaal enkel bereikbaar zijn via een smalle wenteltrap.


terugkerend bezoek? Als u van plan bent om een herhalende reservering te maken, dan is een korting uiteraard bespreekbaar. 

studie/studentenvereniging? Wij werken sinds onze opening met veel plezier samen met aantal studentenorganisaties. We bieden dan een vaste korting aan van 10% en een sponsorbedrag. In ruil daarvoor worden een aantal evenementen bij ons gehouden. Interesse? Neem dan contact op.

Goed doel? Fundraiser of sponsorevenement? We denken graag mee. 🤗


Wat? (privézaal, flexibel in te richten, met voorzieningen)

– De bovenzaal staat geheel tot uw beschikking. Het is natuurlijk toegestaan om alles naar eigen wens in te richten en te versieren. Laat vooral weten wat de wensen zijn. We denken altijd mee en zullen zoveel mogelijk klaarzetten, gebaseerd op onze eigen ervaring, het aantal bezoekers en het thema van de reservering.

– Het is een kleine zaak met een klein team. We willen u een fantastische avond bezorgen, maar er zal waarschijnlijk beperkte tafelservice zijn. U wordt dan ook aangemoedigd om aan de bar te bestellen. Het is natuurlijk al helemaal geweldig als u af een toe een leeg glaasje meeneemt.

– De grotere tafel is standaard niet opgesteld, want dit gaat ten koste van de ruimte. Toch een welkome toevoeging voor o.a.: knutseldagen, vergaderingen, veilingen, cadeautjestafel, hapjes enzovoorts. Onder deze tafel is het ook zeer geschikt om jassen en tassen te stallen en een eventuele afvalzak. 

– Boven is er een eigen geluidsversterker. Mits u een beetje het volume in de gaten houdt, kunt u hier ook gebruik van maken. Verbinden kan met: jack 3,5 mm, USB-C, Bluetooth.

– Een beamer is aanwezig. 🍿 U kunt draadloos verbinden via Chromecast. Bedraad werkt het met onze HDMI-kabel natuurlijk ook. Let wel: een HDMI-adapter voor Apple is niet aanwezig. Apple en Chromecast hebben nog wel eens ruzie. Zorgt u er altijd voor dat u het juiste apparaat meeneemt. Elk apparaat met een HDMI-uitgang zou moeten werken. Elk apparaat met daarop de Chrome-browser zou moeten werken met de Chromecast. U kunt dan een kopie casten van wat er op het beeldscherm gebeurt. Idem met Android-telefoons (“screen share”). 

– Let wel dat het gebruik van de beamer en het scherm ten koste gaat van de ruimte. Wij raden aan tot 25 personen in de zaal uit te nodigen. 

– U kunt ook gebruik maken van onze microfoon. Erg leuk voor bijvoorbeeld een pubquiz. U kunt 5 tot 6 groepjes maken met elk 5 tot 6 deelnemers. Met beamer raden we 25 personen aan in het publiek. Zonder beamer is het tot 30 personen geschikt.

Aanwezig is:

1x Shure SM58 microfoon

1x Mackie PROFX8v2 mixer

2x the box MA100 (mounted) monitors

1x Millenium MS-2005 microfoonstandaard

kabels etc.

Salora 50BHD2000 beamer: Google Chromecast, HDMI + kabel

Versterker met: 3.5 mm, usb-c, Bluetooth 


– Helaas is live muziek niet toegestaan, vanwege beperkingen opgelegd door de gemeente.


Wanneer? (online agenda; open vanaf 15:00, sluitingstijd vanaf 02:30)

– U kunt altijd de beschikbaarheid bekijken op onze online agenda.

– Het café opent haar deuren doorgaans rond 15:00 uur. We zijn gesloten op maandagen. Mocht u buiten openingstijden iets nodig hebben (bijvoorbeeld het ophalen van cadeautjes na een feest) dan is dat geen probleem. 

– Wilt u graag iets organiseren buiten openingstijden? Maandag zijn we gesloten. U kunt op deze dag het gehele café afhuren voor € 20 per uur (plus 2 uur voor het openen en sluiten). Dit is exclusief kosten voor de drankjes.

– We zullen altijd aanbevelen om minstens een halfuur eerder te komen om de ruimte naar wens in te richten.

– Rond 1:00 uur ’s nachts zullen we u verzoeken om het feest iets te temperen, dit om rekening te houden met de buurt en de bewoner boven u.

– Er is geen officiele sluitingstijd in Groningen. We gaan meestal rond 02:30 ’s nachts richting sluit, maar dit lukt zeker niet altijd, zodat het feest onverhoopt langer door zal gaan.


Waar? (binnenstad; benedenverdieping en terras ook aanwezig) 

– Het adres is: Gedempte Kattendiep 11, 9711 PL, Groningen

– We zitten in de binnenstad. De straat is niet geschikt voor auto’s en parkeren. Uiteraard is het eenvoudig te bereiken te voet en met de fiets.

– Beneden zijn er nog eens 30 zitplekken.

– Buiten zijn er tijdens het terrasseizoen ongeveer 30 zitplekken. Buiten het terrasseizoen zijn dit er ongeveer 12. 

– Beneden en buiten blijven toegankelijk voor andere bezoekers van het café. U kunt deze ruimtes niet reserveren maar als er plek is bent u hier natuurlijk ook van harte welkom.


Waarom? (persoonlijk; betaalbaar; bijzonder sfeervol)

– Een leuk evenement met collega’s, vrienden en familie, waarom niet? 😊

– Waarom Literair Café de Graanrepubliek? Na een behoorlijk aantal jaren met heel wat evenementen achter de rug, met prachtige herinneringen en heel wat ervaring en expertise rijker, kunnen we met gepaste trots melden dat wij één van de best beoordeelde café’s van Groningen zijn. Steevast prijzen de bezoekers de vrijheid en flexibiliteit, de persoonlijke aandacht, de inclusieve aanpak, de verrassend uitgebreide menukaart met een focus op kwaliteit, en natuurlijk het feit dat we vrij betaalbaar zijn voor een café in de binnenstad.

– Het gebouw zelf is een stadsmonument. Het buitenaanzicht is beschermd vanwege de culturele en historische waarde voor de stad. De binnenkant wordt met hetzelfde respect behandeld. Ervaar een unieke plek in Groningen, in een zee van monumentaliteit, omringd door kunst en boeken. 


Hapjes🍫 (bring your own food; beperkte kaart; we maken het voor u warm)

– Bij gebrek aan een keuken hebben we een beperkte hapjeskaart (onder voorbehoud):

Mars, Snickers, Kitkat Chunky, Bounty, Skittles, nootjes, maïssnacks, zonnebloempitjes, popcorn zoet & zout, Pringles Original, Paprika, Hot & Spicy, Sour & Cream, worst, kaas, bapao rund & kip, noedels, Tuc.

Bring your own food. We moedigen u aan om uw eigen hapjes mee te nemen, of te laten bezorgen.

– We maken het voor u warm met onze combimagnetron.

– We hebben altijd wel wat bestek, bordjes en kommetjes.

– We hebben een beperkte koelcapaciteit, een paar hapjes en een taart zal altijd wel passen.


Budget (<10 personen: €10 per uur; >10 personen: geen kosten; één drankje per uur)

– Beneden de 10 personen: als u de bovenzaal privé wilt gebruiken, dan vragen wij een bijdrage van € 10 per uur. U kunt overwegen om de ruimte ook voor andere bezoekers toegankelijk te houden, dan is het kosteloos.

– Boven de 10 personen: het gebruik van de ruimte is zonder bijkomende kosten. We zullen wel verzoeken om gemiddeld één drankje per persoon per uur af te nemen.

– U bepaalt hoe de rekening wordt gepresenteerd. Men betaalt elk individueel, of u spreekt een budget met ons af.

> Kortingsactie

We bieden een arrangement aan waar we gebruik maken van onze eigen “Graanrepubliek”-muntjes. Een ontzettend leuk gebaar naar nieuwe gasten. Het is precies duidelijk hoeveel het gaat kosten, en de muntjes worden door u zelf eerlijk verdeeld onder de gasten. Daarnaast krijgt u ook een leuke korting op de drankjes. Wij kunnen hierdoor zelf sneller werken en ons richten op wat we het leukste vinden: u een fantastisch feest verzorgen.

Een muntje is altijd goedkoper dan een biertje. (prijs heden = € 2,90)

De menukaart kunt u hier bekijken.

1 muntje: 25 cl pils huiswijn (wit, rood, rosé), frisdranken, warme dranken, shots
2 muntjes: speciaalbier, sterke drank, huiswhiskey
3 muntjes: single malt whiskey, cocktails
5 muntjes: pitcher 1,5 l pils
* uitzondering voor dranken als: (oorspronkelijke prijs + € 1) > (waarde van de muntjes)

U kunt ter plekke steeds muntjes kopen per eenheden van 10. U kunt de muntjes niet terugverkopen.

  • De muntjes kunnen uiteraard ook anders ingezet worden. We denken graag met u mee.

Hoe? (eenvoudig boeken via de mail, telefoon of aan de bar)

– Geen gedoe: we vragen u niet om een contract of een voorschot.

Geschikte dag gevonden? Of heeft u een vraag over een bepaalde datum? U kunt als volgt contact opnemen:

  • Telefoon: (+31) (0)50 280 0006 (tijdens openingstijden)
  • E-mail: contact@cafedegraanrepubliek.nl
    • vermeld zo mogelijk a.u.b. de gewenste datum, de begin- en eindtijden, aantal deelnemers, soort evenement, de gewenste opstelling, andere bijzondere wensen
  • U bent om te reserveren natuurlijk ook in den lijve meer dan welkom aan de bar.

Elke brandende vraag beantwoorden wij graag. U bent van harte uitgenodigd even langs te komen om het zelf te bekijken en te overleggen. Tot snel! 😁


Sfeerimpressies.

Alle foto’s gemaakt door © Markus Thomanek.

Pubquiz (±25 personen met beamer, tot 30 zonder beamer)

Film, kroegcollege, presentatie

Feesten en partijen. Tot 30 zitplaatsen, ook mogelijk tot 60 personen: verjaardag, afstuderen, etc.

Vergadering en bijeenkomst

Intieme presentaties