Expositie

Literair Café De Graanrepubliek geeft talent de kans om te schitteren in ons café. Wij faciliteren een wisselexpositie die elke drie maanden wisselt, met ruimte voor werken op beide verdiepingen.

Wil je ook exposeren? Neem dan contact met ons op via jantien@cafedegraanrepubliek.nl.

 


10 april tot en met 30 mei 2018. Hervé Perdriel.

La Touche Française – Rock around the pop 

Vanaf 10 april 2018 exposeert de Franse kunstenaar Hervé Perdriel, afkomstig uit Montmartre, in De Graanrepubliek en het Institut français (1ste etage Harmoniegebouw, Oude Kijk in ’t Jatstraat 26, 9712 EK Groningen). De expositie La Touche Française presenteert werk dat is gebaseerd op digitale collages en gesampelde muziek uit zijn serie Rock around the pop. Het is een interactieve expositie waarbij de bezoeker tegelijkertijd via een koptelefoon een playlist kan beluisteren die gelieerd is aan de kunstwerken.

De opening van de expositie in aanwezigheid van de artiest vindt plaats op 10 april van 19.00 tot 21.00 uur in Café De Graanrepubliek.

Aan het eind van de expositie is er in De Graanrepubliek onder leiding van Hervé Perdriel een workshop waar de bezoeker zijn eigen platenhoes kan ontwerpen. Deze vindt plaats op 30 mei om 16.45 uur. Er kunnen maximaal 10 mensen meedoen aan de workshop, deelname is gratis, inschrijving noodzakelijk. Dat kan via institutfrancais@rug.nl

Voor meer details over het werk van Hervé Perdriel: http://www.herveperdriel.com/#


 

15 mei tot en met 31 augustus 2017. Ada Brokaar.

Brokaar – alumnus van de Klassieke Academie te Groningen – werkt figuratief, expressief en met veel kleur. In De Graanrepubliek nu te zien: subtiele, expressionistische portretten en stillevens.
Haar inspirerende plek is het eiland Vlieland waar ze vooral ook veel te vinden is al schilderend aan het wad.
Haar inspiratie heeft ze te danken aan de stilte, de rust en de ongerepte natuur die het eiland te bieden heeft.

 

 


 

12 januari tot en met 14 mei 2017. Peter Tholen.

‘Wie zegt dat in de kunst alles al gedaan is, heeft het mis. De onuitputtelijke menselijke geest zal altijd zorgen voor nieuwe schilderswerelden. Ik houd van rommel en van chaos. De mens staat daarin altijd centraal, als veroorzaker, afstandelijke waarnemer en soms als slachtoffer. Ik ben heel benieuwd waar dit allemaal op uitdraait.’

 

 


 

1 november 2016 tot en met 11 januari 2017. Marianne ter Maten.

Ter Maten (1955) heeft in 2015 haar opleiding aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunsten te Groningen afgerond met haar ‘Stille Getuigen’, schilderijen van vervallen huizen – verlaten, vergeten plekken, met duidelijke sporen van de mens.

 

 


 

1 augustus tot en met 30 oktober 2016. Jolanda Meesters.

Het vrije werk van Meesters bestaat uit macrofoto’s van composities van objecten, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van glas, water, en andere transparante materialen – overgezet in olieverfschilderijen. Belangrijke aspecten zoals diepte, kleur, de suggestie van ruimtelijkheid, worden hierin benadrukt.

 

 


 

4 februari tot en met 4 mei 2016. Marrit de Groot.
Een expositie van vier werken van Marrit de Groot, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar. Getiteld ‘Gelaagde landschappen’, laat ze vier werken zien van abstracte landschappen met enorme diepte door een krachtig verfgebruik met duidelijke factuur.

 

 


 

3 december 2015 tot en met 3 januari 2016. Nona Metiarij.

‘Ik probeer mensen op een andere manier naar onderwerpen te laten kijken, kritischer te laten denken, of juist duidelijk te maken hoeveel we eigenlijk met een bepaald onderwerp bezig zijn.’

 

 


 

Wil je ook exposeren? Neem dan contact met ons op via jantien@cafedegraanrepubliek.nl.